Défi Wind voorbereiding met Pieter Bijl, 20 tot en met 24 mei 2017

Défi Wind de Gruissan heeft eigenlijk geen introductie nodig!

Gruissan de locatie van de Défi Wind wordt beschouwd als de meest winderige plek in Frankrijk met meer dan 50% van de kalender dagen wind boven de 20 knopen, recht aflandig waardoor het de ideale arena is voor een evenement als de Défi Wind. Waar je met races van tot wel 40km verdeeld in 4 rakken van 10km op volle snelheid langs het strand vaart en dat met wind van 20 tot 40 knopen en 1300 mede deelnemers. Dus een sensationeel gebeuren vol adrenaline en uitdagingen, hier moet je bij zijn.

Misschien heb jij al een paar jaar de droom om ook eens mee te doen aan de Défi Wind, om een wedstrijd te varen als geen andere wedstrijd op deze planeet. Toch praat je jezelf er elk jaar weer onderuit. Het kan er goed waaien met regelmatig wind boven de 35 knopen. Dat is met soms 2 lange races per dag (80km per dag) niet niets. De Défi Wind is dan ook de ultieme uitdaging voor elke windsurfer, ook als je geen racer bent. Ik zou het iedereen aanraden die van een uitdaging en van windsurfen houdt, die er misschien weleens over nagedacht heeft maar het niet durfde, die de stap te groot vond of het liever onder begeleiding wil doen.

Belangrijk dus om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Of je nou komt om een top prestatie neer te zetten, je vrienden zoek te varen, een mooi verhaal te hebben voor thuis of gewoon om hem uit te varen als persoonlijke voldoening. Deze voorbereiding die door mij georganiseerd word is voor windsurfers van elk niveau. Daarom wil ik jullie graag uitnodigen om dit met een groep te doen, onder begeleiding van mij.

De voordelen hiervan zijn:

1. Je krijgt de beste hulp met de voorbereiding, materiaalkeuze, techniek en het fysieke aspect.

2. Je krijgt een beter idee wat je kunt verwachten voor en tijdens de races.

3. We hebben de mogelijkheid om elkaar te pushen tijdens de training etc., je pushed jezelf altijd harder in groepsverband.

4. Ik ga jullie één op één helpen met de voorbereiding om in de hoogste staat van paraatheid aan de races te beginnen.

Naast een goede voorbereiding om het beste eruit te halen, kan ik jullie ook helpen met wat logistieke dingen. Met de connecties die ik heb kan ik bijvoorbeeld de inschrijving, het transport en het verblijf regelen.

Hiermee nemen we de organisatiestress weg en kun jij je voorbereiden op en genieten van het evenement zelf.

Wat houdt deze voorbereiding stage in:

Het plan

We doen om te beginnen een “meet en greet” gevolgd door een heerlijk etentje, allemaal bij mij thuis. Op deze manier kunnen we allemaal kennis met elkaar maken. Jullie kunnen eventuele specifieke eisen/wensen naar mij toe communiceren om te zorgen dat ik goed geïnformeerd aan de voorbereiding kan beginnen om jullie zowel individueel als in een groep het beste te kunnen helpen.

Tijdens deze “meet en greet” zullen we dingen bespreken als verblijf, transport, inschrijving en details over de voorbereiding zelf. Ook zal er een pakketje voor iedereen zijn met alles wat je nodig hebt om jezelf fysiek op de Défi voor te bereiden.

Een paar weken voor vertrek komen we nog een keer bij elkaar om even de logistieke dingen door te nemen.

Zoals

a. Materiaal wat we mee gaan nemen en wat je eventueel tekort komt.

b. Veiligheid: voorzieningen en benodigdheden ten behoeve van de Défi zelf

c. Vervoer van- en naar de Défi, carpoolen en transport van materiaal

d. Verblijf en kamer indeling voor de personen die gebruik gaan maken van de accommodatie

Watertraining

1. App-groep

We maken voor de Défi-voorbereiding een app-groep waar iedereen vrij met elkaar kan communiceren, waaronder ikzelf. Gaat er iemand varen, post dit even in de app-groep zodat we geheel vrijblijvend misschien vast een sessie of twee kunnen pakken voordat we de voorbereiding in Frankrijk daadwerkelijk gaat beginnen.

De echte watertraining zal plaatsvinden in Gruissan zelf. Hier gaan we ons 5 dagen lang voorbereiden in de omstandigheden waar de Défi zal plaatsvinden. Met de normale omstandigheden die we in Gruissan zien is het makkelijk om in groepsverband dingen op het water te ondernemen, met elkaar te varen en wat video’s te schieten om zo ook wat video feedback en aanwijzingen te kunnen geven, uiteraard ook voor de mensen thuis!

De onderwerpen die we zullen aanpakken zijn de volgende:

a. Techniek

1. Vaarhouding in combinatie met giek hoogte, trapeze lijnen en mast voet positie.

2. Ontspanning tijdens het varen

3. Veiligheid

b. Materiaal

1. Afstellen van windsurf materiaal om het varen zo makkelijk en efficiënt mogelijk te laten verlopen

2. Juiste materiaal voor de omstandig heden.

3. Wat te doen met de afstelling van het materiaal als de wind plots toe of af neemt.

c. Uithoudingsvermogen en wedstrijdaanpak

1. We zullen een aantal keer de baan gaan varen om jullie een idee te geven over hoe je energie moet gaan besparen om op een goede manier de races uit te kunnen varen

2. Verkennen van de baan, zandbanken en andere obstakels die je eventueel tegen zou kunnen komen tijdens de Défi

3. Omgaan met mede Défi’ers

4. Tactiek voor de start in combinatie met je wedstrijd doel.

Deze punten in combinatie met eventuele inbreng van jullie tijdens de “meet en greet” zou er voor moeten zorgen dat we een super voorbereiding te hebben. Tijdens de Défi zal het ieder voor zich zijn, maar heb je tussen de races door vragen of problemen met je materiaal dan zorg ik persoonlijk voor een oplossing zolang deze binnen mijn bereik is.

Uiteraard is het eerste doel van de deze voorbereiding om met plezier naar dit evenement toe te leven en een hele leuke en leerzame week als windsurfers onder elkaar te beleven. Het gaat dus vooral om het plezier, de voorbereiding en alles wat je meekrijgt waar je in elke windsurfsessie voor de rest van je leven plezier van zal hebben.

De prijs voor deze voorbereidingsstage is € 500,-

Dat is exclusief inschrijfgeld, transport en accommodatie.

Wel inbegrepen is alle kennis die ik met plezier zal delen, het enthousiasme en een welkom pakket.

Het maximale aantal deelnemers aan deze stage is 20. Dan houden we het redelijk exclusief en zal iedereen de aandacht krijgen die hij of zij verdient.

Neem contact op met mij voor inschrijven en uiteraard ook voor vragen of opmerkingen.

info@pieterbijlwindsurfing.com

Defi Wind w- Pieter Bijlmanche2-defiwind-depart-souville02__crop_657x2908457125

Share this post