Ga naar de Defi voorbereid, met Pieter Bijl

Défi Wind with Pieter Bijl

Misschien heb jij al een paar jaar de droom om ook eens mee te doen aan de Défi Wind, om een wedstrijd te varen als geen andere wedstrijd op deze planeet. Toch praat je jezelf er elk jaar weer onderuit.

Het begint met de voorbereiding voor dit evenement, het is nogal wat. Het kan er goed waaien met regelmatig wind boven de 35 knopen. Dat is met races van soms wel meer dan 35 km twee keer per dag, namelijk niet niets. De Défi Wind is dan ook de ultieme uitdaging voor elke windsurfer. Ook als je geen racer bent is dit een enorme uitdaging. Het enthousiasme en de energie die je krijgt van het varen met 1200 andere windsurfers is ongelofelijk.

Ik zou het iedereen aanraden die van een uitdaging houdt, die er misschien wel eens over nagedacht heeft maar het niet durfde, die de stap te groot vond of het liever onder begeleiding wil doen.

Ik wil jullie graag uitnodigen om dit met een groep te doen. De voordelen hiervan zijn:

 

 1. Je krijgt de beste hulp met de voorbereiding, materiaal en fysiek.
 2. Je krijgt een beter idee wat je kunt verwachten voor en tijdens de races.
 3. We hebben de mogelijkheid om elkaar te pushen tijdens training etc.
 4. We kunnen elkaar helpen met de voorbereiding om in een hogere staat van paraatheid te zijn.

Naast een goede voorbereiding om het beste eruit te halen, kan ik jullie ook helpen met wat logistieke dingen. Met de connecties die ik heb kan ik de inschrijving, het transport en het verblijf regelen.

Hiermee nemen we de organisatiestress weg en kun jij je voorbereiden op en genieten van het evenement zelf.

 

Wat houd deze voorbereiding stage in.

Het plan.

We doen 3 droog trainingen in de winter om vast mentaal en fysiek voorbereid te zijn.

Vervolgens in maart en april gaan we het water op, omdat het daar toch uit eindelijk moet gebeuren.

Droog training

Tijdens de droog training zullen de volgende 5 belangrijke onderwerpen ten spraken komen

 1. Fysiek
 2. Mentaal
 3. Materiaal
 4. Voeding
 5. Tactiek

December: kijken we naar specifieke fysieke trainingen en bespreken we het materiaal. Vanaf hier kunnen we nog heel wat maanden opbouwen en materiaal in orde maken.

Januari: doen we Fysiek en Mentaal. Deze koppelen we aan elkaar met training waar we niet alleen de kracht en uithoudingsvermogen testen maar vooral het doorzettingsvermogen. Dit is erg belangrijk tijdens de Defi.

Februari: gaan we weer terug naar Materiaal in combinatie met Tactiek. Ook zullen we hierbij kijken naar voeding wat zeker kan helpen in het succesvol uitvaren van race na race.

Water training

Als de omstandigheden het toe laten zullen we tijdens de water training op de volgende dingen concentreren.

 1. Techniek
 2. Tuning van materiaal
 3. Ontspanning tijdens het varen
 4. Veiligheid.

Dan tot slot als laatste voorbereiding: zorgen dat we 2 dagen voor de Defi aanwezig zijn. Op de dag die de beste omstandigheden biedt doen we nog even een generale repetitie met het volgende als inhoud:

 1. Het fine tunen van het materiaal.
 2. Even voelen hoe zo’n lang rak voelt zonder de wedstrijd spanning en de druk.
 3. Diepte checken, dan weten wij vast waar we wel en niet kunnen varen langs het strand.
 4. Nog een keer de tactiek doornemen zodat deze vers in het hoofd zit.

Dan hebben we wel de beste voorbereiding gehad ben ik van mening. Verder zal het tijdens de Defi ieder voor zich zijn, maar heb je tussen de races in vragen of problemen met je materiaal dan zorg ik persoonlijk voor een oplossing zolang deze binnen mijn bereik is.

Ik hoop dat jullie er zin in hebben, ik en elk geval wel. Ik zal hiermee ook eerlijk vertellen dat ik de groepsvoorbereiding als motivatie zal gebruiken om zelf ook echt het onderste uit de kan te halen. Uiteraard is het eerste doel van de deze voorbereiding om met plezier naar dit evenement toe te leven. Het gaat dus vooral om het plezier, de voorbereiding en alles wat je meekrijgt je in elke windsurf sessie voor de rest van je leven toe kan passen.

De prijs voor deze voorbereidingsstage is €400.-

Dan zijn inschrijfgeld, transport naar de defi en accommodatie niet inbegrepen.

Wel inbegrepen is alle kennis die ik met plezier zal delen, het enthousiasme en een leuke goody bag.  Ook zal er na elke bijeenkomst een overzicht zijn met de dingen we besproken hebben zodat je die later nog eens terug kunt lezen, of waar je achteraf via de groep e-mail nog vragen over kan stellen.

Als je deelneemt aan deze voorbereidingsstage dan:

Regel ik met plezier de inschrijving voor je, de kosten hiervan zijn puur het inschrijf geld van om en nabij€125.-

Organiseren we het vervoer voor je materiaal (en eventueel personen als hier animo voor is). De prijs hiervan is wel afhankelijk van het aantal mensen dat hier gebruik van maakt. Maar dit is iets dat we later kunnen berekenen.

Voor accommodatie zullen we op de eerste dag van deze voorbereidingsstage kijken of hier interesse in is waarna ik dit kan gaan regelen. Ook hier zal ik dan terug moeten komen op de prijs.

Ik hoop dat we er wat leuks van gaan maken, het maximale aantal deelnemers aan deze stage is 20. Dan houden we het redelijk exclusief en zal iedereen de aandacht krijgen die hij of zij verdient.

Defi Wind w- Pieter Bijl

 

Ga voor het inschrijven naar.

http://pieterbijlwindsurfing.com/shop/defi-wind-voorbereiding-stage-met-pieter-bijl/

Share this post