Pieter Bijl Windsurfing Performance clinics, Défi Wind voorbereiding!

Voorbereiding 25, 26, 27 en 28 Mei.

Reserve dag voor voorbereiding 29 mei

Inschijving Défi Wind 29 Mei

Défi Wind event 30 mei tot en met 2 Jun 2018

 

Défi Wind de Gruissan heeft eigenlijk geen introductie nodig!

Gruissan, de locatie van de Défi Wind wordt beschouwd als de meest winderige plek in Frankrijk met meer dan 50% van de kalenderdagen wind boven de 20 knopen, recht aflandig, waardoor het de ideale arena is voor een evenement als de Défi Wind. Hier vaar je races van tot wel 40km, verdeeld in 4 rakken van 10km, op volle snelheid langs het strand en dat met wind van 20 tot 40 knopen en 1300 mede deelnemers. Dus een sensationeel gebeuren vol adrenaline en uitdagingen, hier moet je bij zijn.

Misschien heb jij al een paar jaar de droom om ook eens mee te doen aan de Défi Wind, om een wedstrijd te varen als geen andere wedstrijd op deze planeet.  Een goede voorbereiding is voor dit evenement essentieel en zal ervoor zorgen dat je tijdens “le Défi” het meeste uit jezelf en je materiaal gaat halen en hierdoor met het beste resultaat en het meeste plezier het evenement zal afronden.Na de Defi voorbereiding en het evenement en de totale ervaring zal je terugkeren naar je thuiswater/homespot met veel meer als goede verhalen en leuke herinneringen. Je zal met meer zelfvertrouwen op de plank staan, je zeiltrim en je techniek veel beter begrijpen en aan kunnen passen op de omstandigheden. Dus een knowledge base waar je elke dag op het water gebruik van kan maken.

De clinic bestaat uit een all inclusive verblijf in een huis direct gelegen aan het event terrein. De eerste dagen zullen we gebruiken om samen het water op te gaan, te trainen en het maximale uit jezelf en je materiaal te halen. De dagen daarna spreken voor zich, de race der races, Défi Wind!!

De voordelen van deze windsurf clinic zijn:

 1. Je krijgt de beste hulp met de voorbereiding, materiaalkeuze en vaartechniek.
 2. Je krijgt een beter idee en advies wat je kunt verwachten voor en tijdens de races.
 3. We hebben de mogelijkheid om elkaar te pushen tijdens de training etc., je pushed jezelf altijd harder in groepsverband.
 4. Video feedback met analyse sessies dezelfde avond.
 5. Radio communicatie tijdens het varen voor duidelijke een-op-een coaching.

Buiten de goede voorbereiding op het water zorgen we er ook voor dat jullie een top onderkomen hebben direct aan de event site van de Défi Wind, dus je maakt echt deel uit van het evenement met een uniek huis. In dit huis zal elke maaltijd niet alleen je honger stillen maar je ook echt een culinaire ervaring geven, waar niet alleen kwantiteit maar vooral ook kwaliteit en voedzaamheid voorop staan.

Wat houdt deze voorbereiding clinic in:

Het plan

We doen om te beginnen een “meet en greet” gevolgd door een heerlijk etentje, allemaal bij mij thuis. Op deze manier kunnen we allemaal kennis met elkaar maken. Jullie kunnen eventuele specifieke eisen/wensen naar mij toe communiceren om te zorgen dat we goed geïnformeerd aan de voorbereiding kunnen beginnen om jullie zowel individueel als in een groep het beste te kunnen helpen.

Tijdens deze “meet en greet” zullen we ook dingen bespreken als verblijf, transport en dergelijke.

Ook beginnen we thuis vast met wat praktische informatie over de clinic en de Défi Wind, zoals:

 1. Materiaal wat we mee gaan nemen en wat je eventueel tekort komt.
 2.   Veiligheid: voorzieningen en benodigdheden ten behoeve van de Défi zelf.
 3. Vervoer van- en naar de Défi, carpoolen en transport van materiaal kortsluiten tussen alle deelnemers.
 4. Verblijf.

Watertraining

 1. App-groep

 

We maken voor de Défi-voorbereiding een app-groep waar iedereen vrij met elkaar kan communiceren, waaronder ikzelf. Gaat er iemand varen, post dit even in de app-groep zodat we geheel vrijblijvend misschien vast een sessie of twee kunnen pakken voordat de voorbereiding in Frankrijk daadwerkelijk gaat beginnen.

De echte watertraining zal plaatsvinden in Gruissan zelf. Hier gaan we ons 5 dagen lang voorbereiden in de omstandigheden waar de Défi zal plaatsvinden. Met de normale omstandigheden die we in Gruissan zien is het makkelijk om in groepsverband dingen op het water te ondernemen, met elkaar te varen en wat video’s te schieten om zo ook wat video feedback en aanwijzingen te kunnen geven, uiteraard ook voor de mensen thuis!

De onderwerpen die we zullen aanpakken zijn de volgende:

 1. Techniek
 2. Vaarhouding in combinatie met giek hoogte, trapezelijnen en mastvoet positie
 3. Ontspanning tijdens het varen
 4. Veiligheid

 

Materiaal

 1. Afstellen van windsurf materiaal om het varen zo makkelijk en efficiënt mogelijk te laten verlopen.
 2. Juiste materiaal voor de omstandig heden.
 3. Wat te doen met de afstelling van het materiaal als de wind plots toe of af neemt.

 

Uithoudingsvermogen en wedstrijdaanpak

 1. We zullen een aantal keer de baan gaan varen om jullie een idee te geven over hoe je energie moet gaan besparen om op een goede manier de races uit te kunnen varen.
 2. Verkennen van de baan, zandbanken en andere obstakels die je eventueel tegen zou kunnen komen tijdens de Défi.
 3. Omgaan met mede Défi’ers.
 4. Tactiek voor de start in combinatie met je wedstrijd doel.

Gijpen

Ondanks dat er op de Defi zelf niet echt veel gegijpt wordt zullen we als de omstandigheden het toelaten ook minimaal een dagdeel aan het gijpen besteden. Het vlakke water in Gruissant is echt heerlijk om het gijpen rustig vanaf stap 1 aan te pakken.

Deze punten in combinatie met eventuele inbreng van jullie tijdens de “meet en greet” zou er voor moeten zorgen dat we een super voorbereiding te hebben. Tijdens de Défi Wind zal het ieder voor zich zijn, maar heb je tussen de races door vragen of problemen met je materiaal dan zorg ik persoonlijk voor een oplossing zolang deze binnen mijn bereik is.

Uiteraard is het eerste doel van deze voorbereiding om met plezier naar dit evenement toe te leven en een hele leuke en leerzame week als windsurfers onder elkaar te beleven. Het gaat dus vooral om het plezier, de voorbereiding en alles wat je meekrijgt waar je in elke windsurfsessie voor de rest van je leven plezier van zal hebben.

De prijs voor de Clinic en all inclusief (eten, drinken en verblijf) tijdens de training en het evenement is €1750

De prijs is exclusief inschrijfgeld voor het Defi Evenement en transport.

Wel inbegrepen is alle kennis die ik met plezier zal delen en het enthousiasme waarmee we de week vullen veel en goed eten en vooral veel positieve ervaringen

Het maximale aantal deelnemers aan deze clinic is 10. Zo houden we het redelijk exclusief en zal iedereen de aandacht krijgen die hij of zij verdient.

Neem contact met mij op voor inschrijven en uiteraard ook voor vragen of opmerkingen.

clinics@pieterbijlwindsurfing.com